Kada sam postala mama, želela sam više vremena da provodim sa svojim detetom. Izbalansirana ishrana i aktivan stil života bili su pokretač mog tela. Slobodno vreme, pored dobrog osećaja – dobitna kombinacija za mene.

Još od malena, kada bih zamislila sebe i ono čuveno: “Šta želiš da budeš kada porasteš?”, bila je ista emocija. Jednostavno da budem – ja. Završena srednja Hemijsko-tehnološka škola i Rudarsko-geološki fakultet, samo su mrvica onoga što jesam. Ples i pisanje poezije , talenti koji određuju jedan deo mene. Ono što je odredilo moju profesiju za ceo život, dobila sam u kompaniji Herbalife nutrition. Pre svega priliku za rad na sebi u svim segmentima kruga života. Moje putovanje je počelo pre više od 9 god. i uživam u njemu.

Najdragoceniji posed svakog pojedinca je njegovo zdravlje – ono određuje početak, kvalitet i kraj ljudskog života.

Grk Herofilus (300 godina p.n.e.), rodonačelnik moderne anatomije, rekao je:

Kad nema zdravlja pamet ne znači ništa, umeće se ne vidi, snaga se ne može iskazati, bogatstvo postaje beskorisno i inteligencija ne može biti primenjena.”

Šta radim?

Moj posao je da radim na poboljšanju kvaliteta svog života i inspirišem druge na njihovu promenu: porodicu, prijatelje i sve druge koji to žele.

Šta je wellness?

Pojam wellness predstavlja kovanicu nastalu od dva pojma – “well-being” što znači biti dobro i “fitness” koji ima značenje biti u formi.

Wellness je stanje dobrobiti, u svakom smislu. Ovaj krug života predstavlja jednu celinu i zahteva rad, paralelno u svim njegovim delovima. Puno puta ćemo se vraćati na njega kroz različite aspekte.

Da li je moguće podjednako raditi na svim delovima kruga života?

  • Nije, ali svakako uz razumevanje, korak po korak, dolazi i postepen boljitak.

Koliko dugo?

  • Koliko dugo budemo želeli.

Do kada je potrebno?

  • Dok ima i nas.

 

Kako to radim?

Krenućemo od fizičkog wellness-a.

 

Šta je to?

Kada se dobro osećamo u svom telu, sve je puno lakše. Kada se lako budimo, dobro spavamo, siti smo,  imamo dovoljno energije u toku celog dana za sve što on nosi, tada lakše izlazimo na kraj I sa njim. Kada nam je dobro varenje i probava, bolje se osećamo u svom telu čak I kada puno sedimo u toku dana. Kada nemamo ‘napade’ gladi ili potrebu za ‘grickalicama’, bilo slatkim ili slanim, kada nemamo potrebu za dopunom u vidu energetskih pić, slatkih napitaka ili puno kafe, tada nam je bolja koncentracija, nema čestog umora i  produktivniji smo. Kada smo zadovoljni kako izgeledamo, svojom kožom i svim što vidimo ujutru kada se pogledamo u ogledalo, upotpunjuje taj osećaj zadovoljstva. Verovali ili ne, to je samo deo fizičkog wellness-a na kome možemo raditi.

Kada se dobro osećamo u svom telu, sa samim sobom, možemo raditi i imati veći uticaj i na ostale delove kruga života – finansijski wellness i stil života.

 

CILJ OVOG PROJEKTA – BITI ZDRAV, SIT I FIT.

ZDRAV – Prevencija / Izbalansirana ishrana

SIT – Usvajanje dobrih navika kroz razumevanje

FIT – Kontrola težine/ Prilagođena fizička aktivnost